Сьогодні 28 березня 2024 р.

Буряк: «Перемога «Динамо» – як ковток свіжого повітря, про недоліки – не варто»

Київське «Динамо» в другому матчі кваліфікації Ліги чемпіонів переграло в додатковий час «Фенербахче» з рахунком 2:1, та вийшло в наступний етап турніру. Враженнями від гри поділився екс-гравець та тренер «біло-синіх» Леонід Буряк.

– «Динамо» перемогло дуже організовану команду, – відзначив Буряк. – Киянам цей успіх був більш потрібним, хоча турки, готуючись до протистояння в Лізі чемпіонів витратили мільйони, вони зробили дуже серйозні інвестиції.

– Можна стверджувати, що «Динамо» в цілому більше, ніж суперник, заслуговувало на перемогу?
– Кияни зі зрозумілих причин не продемонстрували яскраву гру, але за самовіддачу нашу команду треба подякувати. Звичайно, не обійшлося без везіння для нас. Окрім того, дуже пристойно відіграв Бущан, хоча провина за пропущений м’яч – на ньому. Георгій не зовсім вдало вийшов із воріт, чим скористався захисник «Фенербахче».

– Що відчували в першому таймі, коли господарі поля активно давили, і гра у «Динамо», відверто кажучи, не клеїлася?
– Нічого дивного не було, адже це виїзна гра. Так, певною мірою ми побачили не зовсім типовий для «Динамо» футбол, але в другому таймі суперник фізично підсів і нашій команді стало більш легко. Треба розуміти, що офіційні матчі, а кияни, нагадаю, проводили лише другий такий поєдинок, переважно виходять не видовищними. Ставка дуже висока. Динамівці вибрали гру від оборони і така тактика спрацювала.

Звичайно, надалі потрібно розбиратися… Не завжди вийде витягувати матчі за рахунок гри Бущана. Зазначу також, що суддівство в цьому матчі було хорошим для «Динамо». Це також важливо. Головне – є результат.

– Цікаво, що кияни, які сім місяців не грали офіційні матчі, продемонстрували кращу «фізику», ніж «Фенербахче»…
– Ви ж бачите, що таке «фізика», хоча б на прикладі Криштіану Роналду. Є кондиції – є Роналду, нема кондицій, і його важко впізнати, ніхто не хоче Кріштіану підписувати… «Динамо» завжди славилося своєю підготовкою, і зараз, не дивлячись на всі складнощі, ми змогли підготуватися.

– В такому складному і відповідальному матчі на поле вийшла динамівська молодь – Ванат, Вівчаренко. Як вам їх гра?
– Мірча Луческу завжди дає шанс молоді. Але такою довірою не завжди легко скористатися. Всі ми вболівали за Ваната, хотілося, щоб він забив… Футболісти розуміють, якщо тренер ставить тебе на таку гру, то треба дати результат. У Ваната поки не вийшло так, як хотілося б, але в Лізі чемпіонів дуже складно грати. Щодо деякої динамівської молоді, то складається враження, що Мірча Луческу більше хоче, щоб вони грали, ніж самі ці футболісти. В першій команді треба вичавлювати з себе набагато більше, ніж в другій…

В цьому турнірі всі суперники б’ються, намагаються вигризти результат. Той же «Фенербахче» спочатку пенальті не забив, а потім знайшов у собі сили зрівняти рахунок. Хоча, десь з 60-ї хвилини, після вилучення, гра турецької команди зламалася.

– Про те, хто випадав з гри «Динамо», наразі не варто говорити?
– Про недоліки – не варто, адже ця перемога і вихід команди в наступний раунд Ліги чемпіонів – як ковток свіжого повітря. Важливо, що гра з «Фенербахче» дала Мірчі Луческу багато інформації для роздумів і для роботи. Працювати є над чим.

– Що чекає на киян у протистоянні з наступним суперником в кваліфікації Ліги чемпіонів – австрійським «Штурмом»?
– Вважайте, що це німецька команда – за стилем, за філософією гри. Головне, що у «Динамо» з’явився час для набуття кондицій. З кожним наступним матчем, з кожним тренуванням, гра команди буде покращуватися. Попереду хороший спаринг з «Евертоном», і це вже не з клубами третього дивізіону грати… Мірча Луческу, плануючи підготовку, був правий – ніхто сюди з легіонерів не поїде, тому треба здобувати результат зусиллями українських футболістів. Нам зараз потрібно тільки подякувати команді, у якої попереду ще багато роботи і випробувань.

28 липня 2022 11:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/8 фіналу. Атлетико – Інтер. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 01:07

ЛЧ, 1/8 фіналу. Боруссія Д – ПСВ. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 00:22

ЛЧ, 1/8 фіналу. Арсенал – Порту. Огляд матчу-відповіді

 

13 березня 2024 01:05