Сьогодні 16 квітня 2024 р.

«Фенербахче» виступив із заявою через поведінку своїх фанатів

Турецький «Фенербахче» опублікував офіційну заяву щодо поведінки фанатів клубу в учорашній грі Ліги чемпіонів проти київського «Динамо».

«У матчі проти київського «Динамо», зіграному на нашому полі у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів УЄФА, після голу суперника, було чути кричалки з частини трибун. Ми робимо цю заяву проти дискурсу, який жодним чином не відображає спільну позицію нашого клубу. Як футбольний клуб «Фенербахче», ми завжди дбаємо про підвищення поінформованості щодо соціальних та гуманітарних проблем як у нашій країні, так і у світі. Ми розглядаємо це як відповідальність. Наш клуб першим відреагував на події 24 лютого 2022 року, що послужили початком воєнного процесу.

Ми хотіли б ще раз підкреслити наше повідомлення, яке ми передали всіма нашими офіційними каналами: «Війна – це не хоробрість, це боягузтво! Ні війні».

Крім того, одним із найяскравіших прикладів цієї чутливості є товариський матч, який ми зіграли з донецьким «Шахтарем» на своєму полі у квітні, щоб привернути увагу до миру в Україні та зробити свій матеріальний та моральний внесок. Ми приймали донецьку команду «Шахтар» у нашій країні протягом кількох днів.

Як футбольний клуб «Фенербахче» наша позиція з цього питання і наше ставлення з першого дня процесу відомі громадськості. На 58-й хвилині вчорашнього матчу перебільшені рухи деяких гравців команди суперника, особливо запасних воротарів (йдеться про Дениса Бойка, який активно реагував на події, – прим.), які раніше грали в нашій країні, викликали хвилювання деяких трибун і реакцію, яка тривала всього 20 секунд у 120-хвилинному матчі.

Якою б не була причина, ми як спортивний клуб «Фенербахче» не приймаємо реакцію, яка виникає з деяких наших трибун. Було б нечесним підходом приписувати цей дискурс, який ніколи не відображає позицію та цінності нашого клубу, всім нашим уболівальникам і покладати відповідальність на наш клуб. У зв'язку з цим порядком денним ми як спортивний клуб «Фенербахче» ще раз нагадуємо громадськості про нашу позицію, згідно з якою спорт і політика завжди повинні бути відокремлені один від одного», – сказано у заяві.

28 липня 2022 17:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ. Барса: останні приготування перед ПСЖ

 

16 квітня 2024 10:31

ЛЧ. Реал готується до манчестерського чвертьфіналу

 

16 квітня 2024 10:29

ЛЧ, 1/4 фіналу. Атлетико – Боруссія Д. Огляд першого матчу

 

11 квітня 2024 00:10