Сьогодні 28 березня 2024 р.

Сергій Ковалець: «У першому матчі «Динамо» та «Фенербахче» не ризикуватимуть»

Київське «Динамо» вперше за сім місяців проведе офіційний поєдинок – гра проти «Фенербахче» у рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Про перспективи команди Мірчі Луческу у цьому протистоянні міркує колишний півзахисник «біло-синіх» Сергій Ковалець.

– Сергію Івановичу, останній раз у справі ми бачили «Динамо» на початку грудня, і зараз одразу Ліга чемпіонів. На що ви чекаєте від киян у матчі з «Фенербахче»?
– Поза сумнівом, що динамівцям у психологічному плані буде непросто. Крім того, що «біло-сині» давно не грали в офіційних поєдинках, то ще й всі товариські матчі команда проводила за кордоном.

Але у «Динамо» перед суперником є плюс у тому, що Мірча Луческу має великий тренерський досвід, та й сама команда зіграна. Наставник вміє налаштовувати команду на тяжкий бій.

Водночас і Жорже Жезус має за спиною багато серйозних матчів. Але я так розумію, що в новому сезоні «Фенербахче», який не може виграти чемпіонське звання вже вісім років, зазнає сильних змін.

– Та й чемпіонат Туреччини розпочнеться аж у серпні…
– Ваша правда. У них також триває літня підготовка до сезону. І говорити про якийсь пік форми суперника не доводиться. Та й для зіграності «Фенербахче» потрібен час.

– Перший матч цих суперників відбудеться у Лодзі. Чи матиме «Динамо» перевагу?
– Звісно. Все-таки у Польщі проживає багато українців. Ми бачили, як команду тут зустрічали. Так, це не рідний Київ, проте кияни без підтримки не залишаться.

– Динамівці програли свої останні товариські матчі…
– Нічого страшного. Упевнений, що Мірча Луческу зі своїми помічниками проаналізують спаринги з «Ліоном» та «Антверпеном», і будуть зроблені правильні висновки.

– Хто фаворит протистояння?
– Більшість віддає перевагу «Фенербахче». Але це на краще, суперник може недооцінити нас.

Втім, ще раз повторюся, що у складі турків може бути багато нових футболістів, а елемент зіграності ніхто не скасовував. У відсотках я поставив би 51-49% на користь «Динамо».

– У контрольних матчах наставник «біло-синіх» не проводив великої ротації. З перших спарингів команда готувалась до Ліги чемпіонів?
– Вважаю, що Луческу тонко відчуває баланс колективу, а це один із ключових моментів.

Усі ми хочемо, щоб «Динамо» у такий тяжкий для країни час проявило себе в Європі з найкращого боку. Впевнений, цього хочуть і самі футболісти. Тому хлопці повинні продемонструвати характер.

– Яким буде ваш прогноз на перший поєдинок «Динамо» – «Фенербахче»?
– На нас чекає захопливий поєдинок з погляду тактичних моментів. Проте ризикувати у першій грі, думаю, суперники не будуть. Для «Динамо» дуже важливо не програти, щоб психологічно було легше перед матчем у відповідь, в якому киянам, на мій погляд, буде легше.

Адже ми знаємо темпераментних турецьких уболівальників, вони з перших хвилин поженуть свою команду вперед, а нам тільки це й буде потрібно. Повертаючись до матчу в Лодзі – то поставлю на нічию з рахунком 1:1.

20 липня 2022 09:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/8 фіналу. Атлетико – Інтер. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 01:07

ЛЧ, 1/8 фіналу. Боруссія Д – ПСВ. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 00:22

ЛЧ, 1/8 фіналу. Арсенал – Порту. Огляд матчу-відповіді

 

13 березня 2024 01:05