Сьогодні 19 квітня 2024 р.

«Фенербахче» – «Динамо»: огляд турецьких ЗМІ

Антон ПРОКОПОВ

Турецькі журналісти розчаровані грою «Фенербахче», особливо активно критикували Ісмаїла Юксека, який був вилучений з поля та підвів команду. На думку турецьких журналістів, саме завдяки чисельній перевазі «Динамо» змогло обіграти «Фенербахче» та вийти у наступний раунд.

Але все одно від стамбульського клубу всі чекали куди більш осмисленої та цікавої гри, а також кращої реалізації моментів. При цьому ніхто особливо не критикував Жорже Жезуша, зазначивши, що більша частина провини лежить на футболістах та керівництві клубу, яке не особливо посилило команду цього літа.

AKSAM

«Надії «Фенербахче» на Лігу чемпіонів переносяться на наступний рік», – журналіст видання Aksam вважає, що «Фенербахче» зробив дуже багато помилок у цьому матчі, тому підсумковий результат закономірний.

– «Фенербахче» продовжить свій шлях уже у кваліфікації Ліги Європи. Багато було розмов про посилення складу та новий тренерський штаб, про амбіції нарешті потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів, але насправді все виявилося зовсім не так, як планував «Фенербахче». Турецький клуб зіграв краще у першому таймі та створив достатньо можливостей для того, щоб відкрити рахунок, але на перерву команди пішли з рахунком 0:0. Гра господарів поля була досить цікавою, щоб усі повірили: у другому таймі «Фенербахче» зможе досягти свого. Але швидко стало зрозуміло, що все складається не на користь команди Жезуша. Вилучення Ісмаїла на 53-й хвилині зруйнувало всі плани португальського тренера. Ще за кілька хвилин українці забивають гол і здається, що на цьому для «Фенербахче» все скінчиться. Коли Валенсія не зміг реалізувати пенальті, стало зрозуміло, що сьогодні не самий вдалий вечір для стамбульського клубу.

І хоча «Фенербахче» зміг відігратися за кілька хвилин до фінального свистка, відчувалося, що команді просто не вистачить сил дотиснути «Динамо». Українці скористалися чисельною перевагою та змогли забити другий гол. На цьому все закінчилося.

SABAH

«Жахливий вечір для «Фенербахче», який програє «Динамо», – з таким заголовком виходить звіт про матч на сайті Sabah. Журналіст розповідає про те, чому вболівальники «Фенербахче» були розчаровані грою команди та кричали «Пу-тін, Пу-тін» під час матчу, намагаючись роздратувати футболістів «Динамо».

– Приймаючи київське «Динамо» у матчі-відповіді 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА, тренер «Фенербахче» Жорже Жезуш зробив лише одну заміну порівняно з першим матчем, зіграним з киянами. Сердар Азіз, який вийшов у стартовому складі матчу, зіграному в Польщі минулого тижня, цього разу не потрапив до складу через травму. Тренер київського «Динамо» Мірча Луческу не став вносити жодних змін у матчі-відповіді.

Вболівальники «жовто-синіх» виявили великий інтерес до матчу «Фенербахче» з київським «Динамо». Вболівальники, які зібралися довкола стадіону за кілька годин до матчу, сподівалися побачити перемогу своєї команди. Багато хто прийшов сім'ями на гру, але був розчарований побаченим. Імовірно, саме тому після першого голу «Динамо» можна було почути, як деякі вболівальники кричали «Пу-тін, Пу-тін», намагаючись роздратувати українців. Проте особливого ефекту на гостей це не мало. Хіба що Мірча Луческу був обурений таким ставленням до «Динамо» і висловив своє незадоволення після гри.

Сам матч залишив неоднозначне відчуття. З одного боку, «Фенербахче» більшу частину матчу грав краще та створив чимало моментів, щоб здобути перемогу. З іншого боку, надто багато помилок припустилися гравці «Фенербахче» – від дурного вилучення і до нереалізованого пенальті. Щоб потрапити до Ліги чемпіонів, потрібно грати у свій найкращий футбол. Але у «Фенербахче» явно був не найкращий день, тому тепер команда Жорже Жезуша намагатиметься проявити себе вже в іншому турнірі та з іншим суперником.

HURRIYET

«Незараховані голи, вилучення, сльози розчарування та спалахи гніву», – так коротко описало матч видання Hurriyet. Журналіст розповідає про те, що «Фенербахче» зіграв недостатньо добре, а після видалення Ісмаїла на початку другого тайму було складно розраховувати на перемогу. Також журналіст зазначив, що є питання і щодо кадрової політики клубу, оскільки «Фенербахче» не став значно сильнішим за це літо.

– «Фенербахче», який вилетів від київського «Динамо», продовжить свій шлях у Лізі Європи. У третьому кваліфікаційному раунді цього турніру «Фенербахче» зіграє з чеською командою «Словацко». Якщо «жовто-сині» виб'ють «Словацко», вони залишаться у цьому турнірі та зіграють у раунді плей-офф, а також гарантують попадання до групи Ліги конференцій. Якщо жовто-синя команда вибуває з турніру від чеської команди, то вони виходять до раунду плей-офф Ліги конференцій. Перші матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи УЄФА пройдуть 4 серпня, а у відповідь – 11 серпня.

Основні події у матчі з «Динамо» сталися у другому таймі. Ісмаїл Юксек був вилучений з поля, після чого Буяльський відкриває рахунок. Потім Енер Валенсія не зміг забити пенальті, але його «підстрахував» Салаї, який зрівняв рахунок на 89-й хвилині зустрічі. От тільки «Фенербахче» не вистачило сил дотиснути «Динамо» і забити другий гол. Натомість команда Жорже Жезуша сама пропустила і програла 1:2. Черговий «чорний день» для турецького футболу. І здається, що це вже нікого не вражає.

Проте хотілося б нагадати про дивну трансферну політику «Фенербахче». З одного боку, клуб заявляє, що хоче успішно виступити цього сезону. З іншого боку, продає найкращих гравців, а разом з цим приходять футболісти сумнівної якості, що видно за результатами матчів із «Динамо». Чи варто було прощатися з лідерами команди до ігор з українцями? Питання швидше риторичне. Щоб досягти успіху в Лізі чемпіонів, потрібно або сподіватися на удачу, як це зробило «Динамо», або приділяти особливу увагу кожній деталі. Успіх цього разу не посміхнувся «Фенербахче», а решту ви й самі бачили.

28 липня 2022 09:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Серія пенальті

 

18 квітня 2024 11:45

ЛЧ, 1/4 фіналу. Манчестер Сіті – Реал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:15

ЛЧ, 1/4 фіналу. Баварія – Арсенал. Огляд матчу-відповіді

 

18 квітня 2024 02:14