Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Екс-арбітр ФІФА запропонував революційну зміну в правилах

Колишній арбітр Марк Клаттенбург переконаний, що зміни у фіксації ігрового часу мають покращити якість гри для вболівальників.

«Я стикався з тренерами, які мені продзижчали вуха протягом дня через те, що я додав 2 хвилини, а не три. Гравці та вболівальники кажуть, що я вчинив брудно за те саме. Начебто ті 60 секунд, які я не додав, стали причиною того, що вони не досягли бажаного результату.

Судді знають, що зупинка часу завжди була темою для суперечок. Команда, яка перемогла, хоче, аби часу додавали менше, а ті, хто програють – більше. З огляду на те, як гравці мадридського «Реала» нищили кожну секунду, яку могли, у другому таймі додаткового часу Ліги чемпіонів у середу ввечері, «Манчестер Сіті» був не в захваті від того, що було додано лише три хвилини. Вони були ще менше вражені, коли фінальний свисток пролунав за 10 секунд менше цього часу.

Я думаю, що для всього цього є рішення, а саме 60-хвилинні матчі з таймером – ідея, яку зараз розглядають П’єрлуїджі Колліна, FIFA та IFAB. Це працює в баскетболі, і в футболі може спрацювати теж. Годинник призупиняється, наприклад, коли м’яч виходить з гри, або є травма, яка спричиняє затримку, або арбітр видає жовту картку та розмовляє.

Таким чином, кожна гра тривала б однаково довго, і ми б позбулися цієї суперечки. У АПЛ цього сезону середній час перебування м’яча в грі становив 55 хвилин і 3 секунди. Найкоротшим був «Вест Гем» проти «Брентфорда» – 41 хвилина і 33 секунди, а найдовшим – «Манчестер Сіті» проти «Бернлі» – 65 хвилин і 42 секунди.

Це велика різниця, але 60 хвилин ігрового часу зупинить це і гарантуватиме тим, хто прийшов на стадіон, що вони принаймні зможуть побачити годину футболу на полі», – наводить слова Клаттенбурга Daily Mail.

6 травня 2022 19:16







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

30 голів, що претендують на Нагороду Пушкаша в 2024 році

 

12 квітня 2024 10:49

Найнеможливіші камбеки в історії футболу

 

08 квітня 2024 10:29

ТМ. Японія U23 – Україна U23. Огляд матчу

 

25 березня 2024 14:00