Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Суд у Лозанні пояснив, чому відхилив апеляцію РФС

Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) відхилив апеляцію російського футбольного союзу (РФС) з приводу дискваліфікації збірних Росії зі всіх турнірів ФІФА, включаючи кваліфікацію чемпіонату світу 2022.

Однією з причин такого рішення стало те, що проти Росії відмовилися грати всі країни, що беруть участь у плей-оф: Польща, Швеція та Чехії.

У заяві СAS сказано: «Якби збірну Росії допустили до участі в стикових матчах, її суперникам присудили б технічні поразки, оскільки поєдинки б не відбулися. Тоді цілісність змагань ФІФА була б серйозно підірвана».

Також суд підтримав ФІФА та УЄФА у їхній позиції щодо матчів на нейтральних полях. Футбольні чиновники говорили, що немає жодних гарантій, що якась країна погодиться прийняти стикові матчі за участю Росії.

З тексту CAS: «Більшість європейських країн підтримали рішення про усунення команд, які представляють Росію, тому малоймовірно, що ці країни прийматимуть ігри за участю збірної цієї країни».

У CAS також зазначили: «У світлі світового обурення та засудження, викликаних подіями, які зараз розгортаються в Україні, ніхто не зможе гарантувати безпеку гравцям та тренерам збірної Росії».

Раніше російська збірна була відсторонена ФІФА від участі у всіх міжнародних змаганнях через агресивну війну України.

13 квітня 2022 10:38







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Усі фінали чемпіонатів світу (1930 – 2022)

 

31 грудня 2023 09:46

Енцо, Беллінгем, Гвардіол, Лівакович та інші. Куди перейдуть найкращі гравці ЧС-2022?

 

30 грудня 2022 14:05

Новий формат чемпіонату світу. Чого чекати?

 

30 грудня 2022 14:02