Сьогодні 29 березня 2024 р.

МЗС України підтримало Романа Зозулю

Міністерство закордонних справ України висловило свою позицію щодо подій, які відбулися під час матчу команд другого іспанського дивізіону «Райо Вальєкано» – «Альбасете» у неділю, 15 грудня.

Нагадаємо, що через образи, які лунали з трибун на адресу українського нападаючого Романа Зозулі, команда гостей відмовилася виходити на другий тайм.

У понеділок свій коментар щодо цього оприлюднила речниця МЗС України Катерина Зеленко:

«Рішуче засуджуємо прояви нетерпимості та словесні напади на адресу українського футболіста Романа Зозулі під час матчу між командами «Райо Вальєкано» і «Альбасете».

Ганебні образи з боку т.зв. вболівальників є не лише надуманими та безпідставними, а й співзвучними зі штампами російської пропаганди. Любити свою країну та перейматися її долею – природня риса свідомого громадянина в цивілізованому світі.

Висловлюємо щиру підтримку Романові і віримо, що футбол, як універсальна мова для фанатів по всьому світу, залишатиметься важливим інструментом зі зміцнення миру, терпимості та взаєморозуміння, об’єднуючи людей крізь кордони, культури і політичні системи.

Закликаємо офіційну владу Іспанії та керівництво Королівської іспанської футбольної федерації належним чином відреагувати на інцидент з Романом Зозулею задля запобігання подібним неприпустимим проявам у майбутньому».

На офіційному сайті ФФУ/УАФ досі не зявилося жодної реакції з приводу вищезгаданих подій.

16 грудня 2019 15:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Лунін та інші збірники Реала вже тренуються з одноклубниками

 

28 березня 2024 19:09

Українець Довбик, англієць Беллінгем, німець Гюндоган, уругваєць Вальверде. Голи гравців різних національностей у Ла Лізі-2023/24

 

28 березня 2024 11:43

Україна, 29-й тур. Осасуна – Реал. Огляд матчу

 

16 березня 2024 20:09