Сьогодні 29 березня 2024 р.

ФІФА ухвалила правила, пов’язані з війною в Україні

Після російського вторгнення в Україну, що призвело до жахливої гуманітарної кризи, Бюро Ради ФІФА в координації з УЄФА та після консультацій із зацікавленими сторонами вирішило тимчасово внести зміни до Регламенту ФІФА зі статусу та трансферу футболістів, щоб забезпечити юридичну визначеність із низки питань.

Ці принципи викладені у вигляді тимчасового додатку 7 під назвою «Тимчасові правила, що стосуються надзвичайної ситуації, що виникла внаслідок війни в Україні».

Ухвалені рішення
З метою надання футболістам і тренерам можливості працювати та отримувати заробітну плату, а також для захисту українських клубів, крім випадків, коли зацікавлені сторони прямо не домовилися про інше, усі трудові договори іноземних футболістів та тренерів із клубами Української асоціації футболу (УАФ) будуть автоматично призупинені до кінця сезону в Україні (30 червня 2022 року) без необхідності будь-яких дій з боку сторін трудового договору.

З метою полегшення виїзду іноземних гравців та тренерів з Росії, якщо клуби, які афільовані Російському футбольному союзу (РФС), не досягнуть взаємної згоди зі своїми іноземними футболістами та тренерами до 10 березня 2022 року або якщо інше буде узгоджено в письмовій формі, іноземні футболісти та тренери матимуть право в односторонньому порядку призупинити свої трудові договори з відповідними клубами, що належать до РФС, до кінця сезону в Росії (30 червня 2022 року).

Призупинення дії контракту згідно з наведеними вище параграфами означатиме, що футболісти та тренери вважатимуться такими, що «розірвали контракт» до 30 червня 2022 року, і тому вони мають право підписати контракт з іншим клубом без будь-яких наслідків.

Додаткова гнучкість
Крім того, щоб забезпечити гнучкість футболістам, реєстрація яких була в УАФ або РФС і які виїхали або мають намір залишити територію України чи Росії внаслідок війни в Україні, іноземним футболістам, попередня реєстрація яких була в УАФ або РФС, буде дозволено зареєструватися в інших країнах, навіть якщо період реєстрації закінчився в асоціації клубу, з яким вони укладають новий контракт. Для застосування цього винятку та захисту цілісності змагань реєстрація в новому клубі має відбутися до 7 квітня 2022 року включно. Для подальшого захисту цілісності змагань клуби мають право зареєструвати максимум двох футболістів, які скористалися винятком.

Захист футболістів
Що стосується захисту неповнолітніх футболістів, то неповнолітні, які виїжджають з України в інші країни через збройний конфлікт, будуть вважатися такими, що відповідають вимогам пункту 2 d) статті 19 Регламенту ФІФА зі статусу та трансферу футболістів, який звільняє неповнолітніх біженців від норми, що забороняє міжнародні трансфери гравців до 18-ти років.

ФІФА хотіла б повторити своє засудження застосування сили Росією в Україні та закликати до швидкого припинення бойових дій і повернення до миру.

8 березня 2022 15:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ТМ. Іспанія – Бразилія. Огляд матчу

 

27 березня 2024 01:20

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня повномасштабної війни

 

18 березня 2024 20:59

Португалія, 26-й тур. Каса Піа – Бенфіка. Огляд матчу

 

18 березня 2024 06:29