Сьогодні 29 березня 2024 р.

Буга: «Многие как-то забывают, что Тимощук не с Гусевым и Кравцом конкурировал»

«Футбольный клуб»

Обозреватель «Футбольного клуба» Богдан Буга, который также сотрудничает с официальным сайтом УЕФА, прокомментировал на своей страничке в Facebook включение Анатолия Тимощука в заявку сборной Украины на ЕВРО-2016 и другие кадровые решения Михаила Фоменко.

«1. Зверну вашу увагу, що Тимощук конкурував за місце в заявці НЕ З ГУСЄВИМ і НЕ З КРАВЦЕМ. Бо складається враження, що багато хто на це не зважає. А з Рибалкою, Малишевим і - опосередковано - Шаховим. Рибалці, гадаю, він конкуренцію програє (хоча в певних тактичних ситуаціях - має перевагу), у Малишева - поки що виграв. Саме в цей момент, і саме в контексті ЄВРО! Так, тут є місце для дискусії, багато хто не погодиться, їхнє право... Але у цій збірній, де не так багато справжніх чоловіків-лідерів, на цьому турнірі - з його досвідом і ментальністю - він потрібен!

2. Гусєв конкурував з Коноплянкою, Ярмоленком, Зінченком і Караваєвим. Коноплянка і Ярмоленко - все зрозуміло. Гусєв чи Зінченко? Я б теж вибрав Зінченка. Гусєв чи Караваєв? Я б, може, вибрав Гусєва, але, вочевидь, Фоменко вважає, що Сашко буде кращою альтернативою для крайніх захисників, ніж Олег (і Каменюка, виходить). Це лише моя здогадка, вона теж спірна. Але маємо те, що маємо.

3. Петряк - див. про Гусєва, якому він теж, гадаю, поступається.

4. Шахов конкурував з Коваленком, Гармашем, Сидорчуком, Ротанем, Зінченком. У другу чергу - з опорниками, бо хоч в Дніпрі він часто грає глибоко, але навики відбору в Жені не найсильніші. Думаю, щоб отак з чистого листа потрапити в заявку, йому треба було показати на тренуваннях якусь фантастику. Вочевидь, не вдалось. Таке життя...

5. Кравець? Найменш очевидне рішення, як на мене. Однак треба знати ситуацію. Може, він хандрить через клубну непевність? Може, в нього форма не найкраща? Може бути багато нюансів... Тренерам видніше в будь-якому випадку», - отметил журналист.

Раньше он также детальнее объяснил, почему выбор Фоменко пал именно на Тимощука:

«Не можу зрозуміти тих, хто критикує рішення включити Тимощука в заявку. Ну, невже не ясно, що у збірної України з великою вірогідністю будуть моменти, коли треба кров з носу втримати рахунок? І тоді їй дуже пригодиться людина, яка просто не об... (перелякається) у вирішальний момент... Так, може, він не віддасть гольовий пас і не зробить діагональку на 40 метрів, але водночас він точно не залишить свою зону і не пропустить м'яч під ногою перед власними воротами...

Плюс, у нас нема четвертого центрального захисника, і Тимощук у екстренному випадку може закрити цю позицію. До того ж, не хочу корчити з себе великого інсайдера, але у мене склалось чітке враження, що на Тимощуку, Ярмоленку та Коноплянці великою мірою тримається настрій та настрОй збірної».

1 червня 2016 14:30







Матеріали на тему

ЕВРО-2016. Драма Гусева
31 травня 2016 20:50




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Вспоминаем топ-моменты 2017 года

 

29 грудня 2017 13:53

ЕВРО-2016. Все 108 голов финального турнира

 

15 липня 2016 16:48

Лиссабон встретил победителей ЕВРО-2016

 

11 липня 2016 17:10