Сьогодні 28 березня 2024 р.

Петраков: «Це буде найважливіший матч у моєму житті»

15 червня збірна України U-20 у фінальному поєдинку світової першості в Польщі зустрінеться з командою Південної Кореї. За день до зустрічі наставник синьо-жовтих Олександр Петраков взяв участь у традиційній передматчевій прес-конференції. 

– Як, на ваш погляд, завтра складатиметься ситуація на полі?
– Відверто кажучи, я не знаю, що завтра відбуватиметься на полі. Те, що ми віддамо всі сили боротьбі, – це сто відсотків, а як складеться ситуація у матчі, говорити не візьмуся.

– З Кореєю ви грали на зборах у березні. Зараз і тоді – це дві різні команди?
– Я не надаю особливого значення контрольним поєдинкам. Це було у березні, а у нас наразі червень.

– Хто, на вашу думку, фаворит завтрашнього матчу, і що вам відомо про збірну Південної Кореї?
– Визначити фаворита я не візьмуся, адже це фінал чемпіонату світу. Можу сказати лише, що Південна Корея – це дуже дисциплінована команда, добре підготовлена, як фізично, так і тактично. Ця команда заслужила право грати у фіналі світової першості.

– А які, на ваш погляд, сильні сторони збірної України?
– Я вже неодноразово казав, що в першу чергу ми сильні командою. У нас немає суперзірок, ми команда дисциплінована, дружня. В цьому, напевно, наш секрет. А про якісь особливі якості, напевно, повинні говорити ви, журналісти. Це ваше право.

– Ви вже п'ять років працюєте із цією збірною. Чи багато гравців змінилося за цей час? 
– Це еволюція, і це довго підраховувати. Ось, наприклад, сидить поруч зі мною на прес-конференції Валерій Бондар. Він прийшов зі мною до команди п'ять років тому. Хтось вибуває, з'являються нові хлопці. Завжди так: починаєш тренувати хлопців одного віку, наприклад, 1999-го року. Потім додаються виконавці 2000 року, 2001-го. Мене лише тренери можуть зрозуміти, що таке п'ять років вести команду. І ось завтра я з ними розпрощаюся. Це для мене буде дуже складний момент.

– Якими будуть тактика і склад України на завтрашній матч?
– У нас є таке прислів'я: можливо, вам ще й ключі від квартири, де гроші лежать, віддати?

– На який матч завтра ви сподіваєтесь? Це буде відкритий чи закритий футбол? І як сильно ви хочете виграти цей Кубок?
– То, що це буде найважливіший матч у моєму житті, я можу сказати однозначно! Думаю, для моїх футболістів також. Для них це також найважливіший матч у житті. А як він складеться? Не думаю, що це буде відкрита гра. Я думаю, буде дисциплінована гра двох тактично підготованих команд. Повторюся ще раз. І Корея, і Україна заслужено вийшли до фіналу. 5:5, 6:6 навряд чи буде.

– Який настрій в Україні напередодні поєдинку, і чи приїдуть вас підтримати вболівальники, адже кордон близько? І як вас приймали у Польщі?
– Я готую команду і займаюся виключно цим питанням. Думаю, що люди приїдуть підтримати нас. Ті, хто любить футбол. Відверто скажу: так, як нас приймали тут в Польщі – це дуже приємно. Люди до нас дуже добре ставляться, бажають удачі. Всюди, де ми з'являлися, до нас дуже доброзичливе ставлення. Велика подяка всім полякам за такий теплий прийом!

Нагадаємо, фінальний поєдинок першості світу між юнацькими збірними України та Південної Кореї відбудеться 15 червня у Лодзі. Зустріч розпочнеться о 19.00 за київським часом.

14 червня 2019 20:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ФИФА сняла фильм о победе юношеской сборной Украины на чемпионате мира U-20

 

26 липня 2019 22:16

Откровения чемпионов мира. Что говорили тренер и футболисты сборной Украины по прилету домой

 

18 червня 2019 20:19

Как встречали чемпионов мира U-20

 

16 червня 2019 22:45