Сьогодні 28 березня 2024 р.

Фернандиньо и Виллиан: «Привет, Украина!»

Після гри Бразилія – Мексика наш кореспондент поспілкувався у мікс-зоні стадіону Форталеза із колишніми гравцями «Шахтаря» Фернандіньо та Вілліаном.

Як відомо, у складі збірної Бразилії виступає одразу три гравці, які колись грали чи грають в українському клубі «Шахтар» (Донецьк). Екс-гірники Фернандіньо і Вілліан тепер захищають кольори англійських «Челсі» і «Манчестер Сіті», а Бернард все ще залишається гравцем «Шахтаря». Одразу скажу, що із Бернардом не вдалося поспілкуватися, оскільки він вийшов фактично останнім, довго роздавав інтерв’ю бразильським медіа, аж поки його не покликав прес-секретар національної збірної Бразилії. Відтак спритний півзахисник лише сказав мені «соррі», оскільки автобус збірної вже був готовий від’їжджати зі стадіону.

До речі, завтра Луїс Феліпе Сколарі дав вихідний своїм хлопцям. Вся команда разом поїхала до аеропорту Форталези і вилетіла на Ріо-де-Жанейро. А вже звідти гравці роз‘їхалися по своїх сім‘ях. Як відомо, Бразилія – країна велика, тому із Ріо бразильці розлетілися і роз‘їхалися по усіх усюдах. А вже у четвер вранці, о 10.00, всі мають зібратися знову у Ріо, у готелі біля міжнародного аеропорту Галеон. Одразу після зібрання Бразилія на автобусі національної команди вирушить за сто кілометрів – до Гранджа Комарі, на базу збірної.

З Фернандіньо та Віліланом я спілкувався англійською. Вони не забули російської, і сказали нею кілька слів вболівальникам, однак самі забажали говорити англійською, оскільки так їм було легше висловлювати свої думки. Фернандіньо освоїв мову Байрона на «задовільно», Вілліан трохи гірше. Принаймні, загальні речі про футбол вони сказати змогли. Ферна виглядав дещо засмученим, вочевидь те, що «коуч» поки не випустив його на турнірі, йому нелегко сприйняти. Однак почали ми бліц-інтерв‘ю (більше не дозволяє формат «мікс-зони») з іншого.

Фернандіньо: «Сподіваюся зіграти»

– Чи ти цікавишся подіями, що відбуваються зараз у Донецьку? Чи розмовляв із кимось.
– У мене є друзі у Донецьку, я спілкувався з ними. Ситуація дуже складна, мені прикро, що так трапилося. Мої спогади про Донецьк – лише найкращі.

– Знаєш, чимало уболівальників в Україні підтримують Тебе, Вілліана і Бернарда, оскільки кожен із Вас грав чи грає за «Шахтар». Ти можеш зараз подякувати цим людям…
– Після стількох років у Донецьку я також зберіг теплі почуття до донеччан. Знаю, що ці люди люблять і підтримують мене, хай знають, що ці почуття взаємні.

– Можеш зараз звернутися до своїх фанів…
– (Російською) Привет болельщикам «Шахтера», спасибо за то, что поддерживаете меня и спасибо за все!

– Стосовно сьогоднішньої гри: цей результат задовольняє Вас?
– Звісно, ні, але це була дуже важка гра для нас. Мексика – дуже хороша команда. Грати проти них завжди непросто. Їхній стиль гри незручний для нас. Сьогодні ми мали кращі можливості забити, але не змогли цього зробити. Були моменти і у них. Думаю, що сьогоднішній результат – справедливий.

– Бачу, Ти засмучений тим, що поки не вийшов на поле. Але ж шанси вийти вже у наступній грі завжди є…
– Звісно, завжди хочеться грати, особливо на такому турнірі як Кубок світу. Побачимо, що буде, не хочу загадувати наперед. Сподіваюся.

Вілліан: «Хочу, чтобы в Украине все было нормально»

– Думаю, що Ти знаєш як багато людей в Україні все ще підтримують Тебе. Відтак вітаємо Тебе з дебютом на Кубку світу. Задоволений своїм виступом?
– Загалом так, думаю я зіграв добре. Але результат не такий, як ми розраховували. Ми прагнули перемоги, одна гра склалася непросто і нам не вдалося досягти результату. Тепер у нас буде можливість відпочити і з новими силами повернутися до табору збірної, щоби виконати те завдання, яке стоїть перед нами і чого хоче вся країна.

– Ви і мексиканці зараз набрали по 4 очки, відтак заключний тур буде заочним змагання щодо кількості забитих м’ячів …
– Це не проблема, у нас – сильна команда і ми зробимо все, щоби у грі з Камеруном досягти перемоги із тим рахунком, який забезпечить нам перше місце.

– Усі кажуть, що у Вашій команді чудова атмосфера…
– Так, вона без перебільшення фантастична.

– Скажи щось вболівальникам в Україні, можеш зробити це російською …
– Привет, Украина!

– Ти знаєш, що ситуація у Донецьку дуже складна, людям буде приємно, якщо ти висловиш їм слова підтримки…
– Хочу, чтобы все было нормально и был мир.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

18 червня 2014 13:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Йоахим Лев в прекрасном настроении Joachim Loew and Ball Boy

 

15 липня 2014 20:43

ЧМ-2014. Церемония закрытия. Выступление Шакиры. La La La - Shakira on Closing Ceremony of WC 2014

 

14 липня 2014 09:45

ЧМ-2014, финал. Германия – Аргентина 1:0. Чемпионский гол Марио Гетце. Mario Götze Goal Germany vs Argentina 1-0

 

14 липня 2014 00:42