Сьогодні 29 березня 2024 р.

Матч

Анонс

Онлайн

Матеріали

Чемпионат Украины 2019/20 / Второй этап. Группа 1. 13 червня 2020. 17:00


Юрченко (53, з пенальті)


Зоря
Луганськ
1:3
Динамо
Київ

Буяльський (70)

Де Пена (75)

Циганков (90+4)

Состав Звіт Состав

Махарадзе
Тимчик
Абу Ханна
Чеберко
Михайличенко
Іванісеня
(Цвек, 78)
Кочергін
Юрченко
Хомченовський
Кабаєв
Громов
(Луньов, 85)

«Джокери» Михайличенка перевернули гру, яка в підсумку вивела «Динамо» на чисте друге місце.

Костянтин ПАТКЕВИЧ, «Футбольний клуб»

У порівнянні з минулим туром в обох командах відбулися схожі зміни – тренери вдалися до рокіровок на останньому рубежі та підсилили захисні ланки важливими виконавцями, що повернулися після дискваліфікацій. Мова про луганчанина Богдана Михайличенка та динамівця Дениса Попова.

Відсутність лідера «Зорі» Богдана Лєднєва, якому вийти на поле «Славутич-Арени» завадили умови контракту та урожай з восьми карток, відчувалася. Проте і без основного диригента атак господарі доволі швидко показали, що в змозі розкривати оборону опонентів. Вже на 2-й хвилині Артем Громов відклеївся від Попова, отримав м’яч у карному майданчику і змусив вступити в гру Георгія Бущана. 

Підопічні Віктора Скрипника, маючи з головним конкурентом рівну кількість очок, все-таки випереджали його завдяки перевазі в особистих зустрічах і тому могли задовольнитися нічиєю. Проте саме «Зоря», що й не збиралася відмовлятися від притаманного їй високого пресингу, до перерви виглядала попереду цікавіше й наполегливіше.

Не минуло й 15 хвилин після стартового свистка, як Бущану довелося по-справжньому рятувати «Динамо». Це Владислав Кочергін розважливою верховою передачею знайшов на дальньому куту воротарського майданчика того таки Громова, після повітряної атаки якого 26-річний кіпер із великими труднощами відвів загрозу.

Проте й біло-сині тримали в напрузі захист господарів, використовуючи будь-яку можливість для проведення небезпечних вилазок. Одну з таких організував Бущан, потужним виносом фактично вивівши на ударну позицію Назарія Русіна. Нападник втік від опікуна, але у ворота не поцілив.

Згодом Русіну не вистачило лічених сантиметрів, аби переправити м’яч у сітку після пострілу головою Артема Шабанова. Голкіпер Заурі Махарадзе був відіграний, проте Фортуна цього разу посміхнулася «Зорі», й на табло збереглися нулі.

Перший тайм вийшов доволі динамічним і промайнув швидко. Але потім ще 45 хвилин довелося чекати на початок другої половини... Причина тому – рясна злива, що накрила Запоріжжя. Закінчилася вона швидко, одначе калюж на полі залишила достатньо, і арбітр далеко не відразу наважився дати дозвіл на продовження зустрічі.

Звісно, що гра докорінно змінилася. Купа бризок під час кожного зіткнення, несподівані падіння, непрогнозоване гальмування м’яча і, як наслідок, величезний відсоток браку. Створювати, комбінувати за таких умов було, м’яко кажучи, важкувато, проте луганчани, здалося, пристосувалися до них швидше.

Доволі скоро Олександр Тимчик, права на якого, нагадаємо, належать «Динамо», увірвавшись до карного майданчика, заклав різкий віраж, до якого Шабанов виявився зовсім не готовий. У підсумку – фол і пенальті. Владлен Юрченко підійшов до точки і все зробив бездоганно – 1:0.

За кілька хвилин екс-хавбек «Байєра» мав оформляти дубль, проте після флангової атаки і втручання Бущана, отримавши змогу вразити фактично порожні ворота, з 15 метрів примудрився поцілити в поперечину.

Наставник киян відреагував радикально, випустивши відразу трьох гострих вінгерів. Компанію Віктору Циганкову, який нарешті відновився після пошкодження, склали Карлос Де Пена та Беньямин Вербич, котрий був відряджений на вістря атаки.

Наслідки появи такого потужного десанту з’явилися відразу. Динамівці один за одним організовували швидкі випади, які не просто розривали захист чорно-білих, але й закінчувалися ударами по воротах. Два перші у виконанні Віталія Буяльського і гарна спроба Вербича не принесли гостям дивідендів, але потім таки прийшла пора збирати каміння. 

Упродовж п’яти хвилин гру було перевернуто. Спочатку Буяльський вміло скористався пасом Вербича, випередив у карному майданчику Жоеля Абу-Ханну і вразив нижній кут. А потім Де Пена після передачі Володимира Шепелєва залишив за спиною Дмитра Іванісеню і впевнено переграв Махарадзе.

Прийшла черга вдатися до замін і Віктора Скрипника, проте вже перший його «джокер» Ловро Цвек одним невдалим рухом зумів завдати шкодим й одній, й іншій командам. Зустрівши прямою ногою Сергія Сидорчука, він навіть зламав динамівському капітану щиток... Хорват був справедливо вилучений, а Сидорчука партнери винесли з поля на руках…

У чисельній більшості «Динамо» не просто відстояло переможний результат, але й збільшило свою перевагу. Вже у компенсований час Циганков ефектно відзначив власне повернення – заробив і реалізував штрафний, знявши павутиння з воріт господарів.

Київ вийшов на чисте друге місце, а ось луганчан у неділю може наздогнати один із переслідувачів – «Десна».

Бущан
Кендзьора
Попов
Шабанов
Миколенко
Сидорчук
(Кадірі, 84)
Буяльський
(Шапаренко, 89)
Шепелєв
Андрієвський
(Де Пена, 60)
Цитаїшвілі
(Циганков, 60)
Русін
(Вербич, 60)