Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Матч

Анонс

Онлайн

Матеріали

Чемпіонат України 2021/22. 3 тур. 8 серпня 2021. 19:30


Фримпонг (90)


Зоря
Луганськ
1:2
Динамо
Київ

Сирота (17)

Буяльский (80)

Состав Звіт Состав

Шевченко
Фаворов
(Руфаті, 88)
Вернидуб
Імереков
Хомченовський
Назарина
Кочергін
Громов
(Овусу, 88)
Крістіан
(Кабаєв, 58)
Шахаб
(Гладкий, 71)
Аллахяр
(Цвек, 71)

У напруженому матчі з двома нереалізованими пенальті Фортуна посміхнулася сильнішому.

Костянтин ПАТКЕВИЧ, «Футбольний клуб»

У тур єврокубкові бійці ввійшли пліч-о-пліч. Місця по-сусідству – восьме та дев’яте, у кишені по три очки й честолюбні плани. Склади без істотних несподіванок. Попереду у господарів – іранський дует, у гостей – номінальний центрхав Денис Гармаш, який тиждень тому цілком впорався з обов’язками форварда.

Початок гри команди провели обережно, проте її нерв відчувався чітко. Достатньо згадати помилку голкіпера «Зорі» Микити Шевченка, чия неточна передача призвела до міні-пожежі у карному майданчику луганчан уже на п’ятій хвилині.

Трохи пізніше Сергій Сидорчук гострим і, головне, несподіваним розрізним пасом знайшов Гармаша, що причаївся біля кута воротарського, але удару динамівця з розвороту бракувало влучності.

Поступово перевага «біло-синіх» почала даватися взнаки – як ігрова, так і психологічна. Чемпіони давали собі раду, протидіючи луганському «ромбу», та успішно знаходили вільні зони у захисті «Зорі», куди постійно вривалися той таки Гармаш, Жерсон Родрігес або Віталій Буяльський.

Після одного з ривків люксембуржця, котрого передачею метрів на 40 підтримав Георгій Бущан, «Динамо» заробило кутовий, який і втілило у взяття воріт. Після подачі Віктора Циганкова від лівого прапорця Захеді Шахаб чомусь опинився один проти двох суперників, зрештою дозволивши Олександру Сироті головою спрямувати м’яч у сітку. Для 21-річного центрбека цей гол виявився першим, забитим у найвищому дивізіоні.

Спливала лише 17-а хвилина, але за півгодини, що залишалися до перерви, господарі спромоглися лише раз потурбували динамівського кіпера. Чи не найактивніший у складі «чорно-білих» Владислав Кочергін увірвався до карного майданчику киян зліва і виважено спрямував мя’ча на дальню стійку – Бущана було відіграно, проти замкнути простріл партнера бразилець Крістіан не встиг.

У цілому ж Мірча Луческу, який за рекомендацією лікарів залишився в Києві, мав бути задоволений діями підопічних. Вони продовжували грати уважно, сконцентровано і, складалося враження, з певним запасом.  
  
У другому таймі «Зоря» помітно активізувалася, перевела гру на половину гостей, проте у фінальній фазі діяла вкрай одноманітно. Її чисельні кроси у штрафний не становили загрози для «Динамо» і легко читалися його захисниками.

Перший справжній шанс відновити рівновагу з’явився у луганчан на 67-й хвилині, коли свіжий Владислав Кабаєв промчав правим флангом і класно вирізав м’яч на лінію карного майданчика. Кочергін бив у дотик, небезпечно, але у ворота не влучив.

Майже відразу, здавалося, «біло-сині» закриють гру, коли після удару Буяльського з близької відстані шлях м’ячу перетнула рука Максима Імерекова. Пробити пенальті хотів Микола Шапаренко, але Карлос Де Пена був наполегливішим. І дарма, бо Шевченко із пострілом уругвайця впорався.

«Зоря» повернулася у гру і майже її врятувала, коли необачний підкат Сергія Сидорчука в ноги Кочергіну змусив арбітра вдруге призначити 11-метровий. Та й Денис Фаворов не впорався з хвилюванням, поціливши у стійку. Оце так гойдалки наприкінці матчу!

Ну а останніми все ж таки сміялися ті, хто на це більше заслуговував. Під час стрімкого контрвипаду Віталій Миколенко гарним пасом віддав на вільного Буяльского, і той метрів з п’ятнадцяти вдруге змусив «Зорю» починати з центру.

Хоча луганчани врешті-решт засмутили Бущана, коли Кочергін класно асистував Овусу Фрімпонгу, все ж таки зробили це занадто пізно і змушені були змиритися з поразкою.

Друга перемога поспіль підкинула чемпіона на четверту сходинку, а вже у середу він зможе очолити таблицю, якщо візьме три бали у відкладеному двобої з «Минаєм».

Бущан
Кендзьора
(Тимчик, 69)
Забарний
Сирота
Миколенко
Сидорчук
Шапаренко
Буяльський
(Лєднєв, 84)
Циганков
(Караваєв, 69)
Родрігес
(Де Пена, 68)
Гармаш
(Кулач, 77)