Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Матч

Анонс

Онлайн

Матеріали

Чемпионат Украины 2017/18. 21 тур. 24 лютого 2018. 14:00


Бухал (88)


Олександрія

1:0
Маріуполь
Маріуполь
Состав Звіт Состав

Після поразки від кам'янської «Сталі» олександрійці втратили шанси потрапити у топ-шістку турнірної таблиці, а от «Маріуполь» якраз був вмотивований поборотися за місце в «чемпіонській шістці».

Олександр
ійці перед звітною зустріччю зазнали втрат – не змогли взяти участь у матчі Андрій Запорожан, Валерій Бондаренко і Сергій Чеботаєв, які мають травми. Якраз Андрію, багаторічному капітану команди, в цей день знадобилося хірургічне втручання. Тому хлопці сьогодні грали і за себе, і за свого капітана.
 
До початку матчу у гостьовому секторі ми побачили тільки двох уболівальників, а от олександрійські фанати згуртовано підтримували своїх улюбленців з перших хвилин.
 
На 15 хвилині першу достатньо небезпечну атаку провели олександрійці. Андрій Бацула пройшов по лівому флангу, зробивши націлену передачу, і Андрій Цуріков небезпечно пробив по воротах Рустама Худжабова головою. Зразу ж маріупольці заробили небезпечний стандарт. Гліб Бухал грубо порушив правила і отримав від арбітра матчу Ігоря Пасхала гірчичник. Сергій Болбат виконував цей штрафний, але його удар прийшовся вище воріт.
 
20 хвилина матчу ознаменувалася виходом спритного Андрія Борячука практично сам-на-сам з голкіпером «Олександрії». Юрій вчасно вийшов з воріт і ліквідував загрозу.
 
Непогану комбінацю господарі поля розіграли на 22 хвилині зустрічі. Багатоходівку  за участю Андрія Цурікова завершував Артем Сітало, удар якого, на жаль, пройшовся в «молоко». Ще раз Артем Сітало небезпечно пробивав головою на 25 хвилині, але Рустам Худжамов прочитав задумку форварда «Олександрії». Відразу ж футболісти «Маріуполя» провели швидку контратаку з завершальним ударом Сергія Болбота, але м'яч після його удару просвистів поруч зі стійкою.
 
Уже в середині першого тайму «Олександрія» почала грати у більш розкутий футбол. Завдяки цьому команда господарів заволоділа ігровою і територіальною перевагою, але з завершальним ударом не складалося.
 
На 44 хвилині матчу після відносного затишшя Андрій Цуріков зробив хорошу передачу, яу завершував ударом головою Артем Полярус. Але м'яч після його удару потрапив у руки Рустама Худжамова. Коли йшла остання хвилина першого тайму, олександрійці заробили право на пробиття штрафного удару. Небезпечний стандарт виконував Артем Полярус, але ніякого зиску з цього господарі поля не отримали.
 
На старті другого тайму наставник «Маріуполя» Олександр Бабич зробив заміну – замість Сергя Яворського в гру увійшов Євген Неплях. Активніше другу половину матчу почали гості.
 
Але перша ж атака олександрійців у другому таймі ледве не призвела до забитого мяча. На 55 хвилині Артем Полярус пройшов по лівому флангу, точно зіграв на Євгена Протасова. Євген пробив по воротах суперника, але удар для Рустама Худжамова виявився легкою розминкою.
Відразу ж своєю атакою відповіли футболісти з «Маріуполя».  Андрій Борячук вийшов практично віч-на-віч з Юрієм Паньківим, але забарився з ударом і момент було втрачено.
 
На 70 хвилині маріупольці втратили можливо найкращий свій шанс відкрити рахунок у матчі, коли після передачі Вячеслава Чурка Адрій Тотовицький пробив головою, але не влучив у каркас воріт.
На 75 хвилині міг відначитися Андрій Борячук, який елегантно пройшов двох олександрійських захисників, але Юрій Паньків зіграв бездоганно. І відразу просто ідеальний шанс був у Вячеслава Чурка, та на заваді знову став Юрій Паньків.
«Олександрія» не забарилася з відповіддю, великою кількістю провівши масовану атаку, але маленькі огріхи стали великою проблемою для завершального удару.
 
Фінішній спурт господарів поля став винагородою для вболівальників, тренерського складу і всіх футболістів. Дві хвилини відділяли суперників від основного часу матчу, коли після розіграшу стандарту на убивчій позиції опинилися двоє – досвідчений Андрій Гітченко та новачок команди Гліб Бухал. На якусь мить першим на м’ячі опинився Гліб, який і переправив м’яч у сітку воріт»Маріуполя». Цю важку перемогу олександрійці присвятили своєму капітану– Андрієві Запорожану.