Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Матч

Анонс

Онлайн

Матеріали

Чемпіонат світу 2022 / Відбір. Группа D. 1 вересня 2021. 17:00


Руслан Валиуллин (74)

Руслан Валиуллин (90)


Казахстан

2:2
Україна

Роман Яремчук (1)

Даниил Сикан (90)

Состав Звіт Состав

Покатілов
Бистров
Марочкін
Логвіненко
Малий
Валіуллін
Тагиберген
(Оразов, 90)
Куат
(Вороговський, 84)
Васильєв
(Жуков, 90)
Нургалієв
(Зайнутдінов, 60)
Шушеначев
(Аймбетов, 60)

Як і навесні, українці мали трощити Казахстан. Але знову все закінчилося божевільною нічиєю.

Костянтин ПАТКЕВИЧ, «Футбольний клуб»


Із трьох тактичних варіантів, які, на нашу думку, міг обрати в Нур-Султані керманич української збірної Олександр Петраков, він зупинився на «революційному» – з трьома центральними захисниками. Можливо, змінивши кадрове поєднання, несподівано залишив на лавці Руслана Маліновського, але – то таке. Футбольної суті це не змінювало.


Український вихор ще не встиг розмітати захист казахстанців, а той вже дав збій. Олександр Караваєв промчав правим флангом, виконав націлений пас у центр, де Роман Яремчук вправно приборкав м‘яча. Примудрився двічі підкинути його на грудях, після чого щосили вгатив під поперечину воріт Стаса Покатілова. Голкіпер трошки вийшов вперед і тому був приречений. Оце так початок!

Наче й не сталося нічого, гості, увімкнувши максимальні швидкості, продовжували насідати, використовуючи як центральні зони, так і обидві бровки. Віталій Буяльський, беззаперечний лідер сьогоднішнього «Динамо», який зовсім не грав у команді Андрія Шевченка, органічно вписався у побудови Петракова і тепер був на полі одним з найкращих, «підпираючи» Яремчука.

Здалося, ніхто в нашій збірній не випадав з гри, і моменти у воріт господарів виникали із завидною регулярністю. Зокрема, на 17-й хвилині у стійку поцілив Едуард Соболь, що виконував роль лівого вінгбека. Другий гол, між тим, був дуже потрібен: гірку київську нічию з тим самим Казахстаном та купу нереалізованих можливостей пам‘ятають усі…

Тим більше, підопічні Талгата Байсуфінова намагалися користуватися кожною паузою в атакувальних хвилях суперників. Доставляли м‘яч до нашого карного майданчика і без вагань били здалеку. Таких ударів протягом першої половини накопичилося аж сім штук, три з яких змусили вступати в гру 37-річного голкіпера «Шахтаря». Це не могло не турбувати. Адже рахунок залишався слизьким.

Слизьким – попри те, що «синьо-жовті» до перерви мали ще принаймні два 100-відсоткові моменти. На 25-й хвилині Андрій Ярмоленко відгукнувся на гострий пас Буяльського: здавалося, черговий м‘яч вінгера, який проводив у Нур-Султані свій 100-й матч за збірну, – неминучий. Утім – знову стійка! І майже відразу після скидки Караваєва потужно пробивав Сергій Сидорчук – цього разу ворота врятували реакція Покатілова разом із поперечиною… Прикро!

Другий тайм розпочався із неприємної події – жовтої картки Віталія Миколенка, яка не дозволить нашому захиснику зіграти в Києві проти французів. Проте наразі «синьо-жовтим» треба було думати про іншу проблему – як вдруге забити на «Астані Арені». Аби наблизитися до мети, Петраков випустив двох свіжих атакувальних хавбеків – Маліновського та Віктора Циганкова.

Нехай і без безпосередньої участі «джокерів», наші продовжували загрожувати воротам Покатілова. Відразу два чисті виходи сам-на-сам не реалізували захисники – спочатку Микола Матвієнко, а потім – Соболь. Обидва програли двобої 28-річному голкіперу.

А ось «джокер» господарів Абат Аймбетов ледве не покарав гостей, які об‘єктивно знизили оберти. Після передачі з глибини він оминув Іллю Забарного і пробив повз П‘ятова. Добре, що на грі працював VAR.

Проте і VAR лише відтягнув катастрофу. Ще один дальній закид казахстанців призвів до їх успіху: Караваєв не вгледів за Русланом Валіулліним і той таки відновив рівновагу. На цьому тлі зайва картка Олександра Зінченка не мала жодного значення…

Залишалося грати ще більш ніж 15 хвилин, і українці кинулися вперед. Удар Циганкова – сантиметри від стійки. Гарна можливість у Ярмоленка – повз ворота…

Петраков кидає в бій чемпіона світу Данила Сікана, перебудовуючи українську схему на максимально атакувальну. І шо? І вгадує! Хлопець у компенсований час вносить м‘яч у сітку після прострілу Миколенка!

Як після цього можна було прогавати Валіулліна, а разом із ним – перемогу, пояснити просто неможливо… Тим не менше, лише 2:2.

Повторення київського сценарію. Безліч втрачених шансів у грі і обмаль шансів на поїздку до Катару.

П‘ятов
Караваєв
Забарний
Матвієнко
Миколенко
Сидорчук
(Шапаренко, 75)
Зінченко
Ярмоленко
Соболь
(Сікан, 82)
Буяльський
(Маліновський, 58)
Яремчук
(Циганков, 58)